Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

hoe gebruik ik een ketogeen dieet

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Als je hebt besloten dat je een master cleanse dieetgeen dieet gaat gebruiken, zijn er veel vragen die je jezelf zou kunnen stellen, zoals "hoe gebruik ik een ketogeen dieet?" Ook "waar moet ik op letten bij het starten van dit dieet?" Al deze vragen zijn belangrijk en zullen u helpen aan de slag te gaan met een succesvol dieet.

Het eerste waar je op moet letten als je wilt weten hoe ik een ketogeen dieet correct gebruik, is dat je om met dit dieet af te vallen heel weinig koolhydraten moet consumeren. De meeste mensen die proberen af te vallen, gaan over op een koolhydraatarm dieet om af te vallen. Het probleem met koolhydraatarme diëten is echter dat ze de spieren van glycogeen uitputten, de bron van glucose om je energie te geven. Zonder de glucose zal uw lichaam geen vet kunnen gebruiken voor energie en als gevolg daarvan zult u beginnen af te vallen.

Dus de allereerste stap die je moet doen als je leert hoe ik een ketogeen dieet correct gebruik, is het verhogen van je koolhydraatinname. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want we houden allemaal van eten, en er zijn simpelweg te veel keuzes als het gaat om wat gezond is en wat niet. Om dit te omzeilen, raad ik je aan om te beginnen met het eten van een "Groen Licht Dieet" of op zijn minst een zeer koolhydraatarm dieet. Met deze diëten kunt u vlees en groenten eten met weinig koolhydraten, terwijl u toch de essentiële eiwitten behoudt die uw lichaam nodig heeft.

Om uw lichaam te laten wennen aan het koolhydraatarme dieet, moet u meer eiwitrijk voedsel eten. Eiwit geeft je lichaam de brandstof die het nodig heeft om spieren op te bouwen en energie op te slaan voor wanneer je klaar bent om te gaan trainen. Dit is hoe ik een ketogeen dieet correct gebruik; door meer eiwitten te eten. De sleutel is om genoeg te eten zodat je je lichaam vult met koolhydraten, maar niet genoeg om het gevoel te krijgen dat je een overbelasting van koolhydraten krijgt.

Als je leert hoe ik een ketogeen dieet correct gebruik, is het ook belangrijk om te onthouden dat je water moet drinken. Water is absoluut essentieel voor uw lichaamsfunctie. Wanneer je lichaam eiwitten vertert, moet het de eiwitten gebruiken als brandstof in plaats van suiker. Als u niet genoeg water krijgt, zal uw lichaam niet goed kunnen functioneren. Veel water drinken is erg belangrijk.

Het laatste advies dat ik je zou geven als je leert hoe ik een ketogeen dieet gebruik, is om ervoor te zorgen dat je om de paar uur eet. Dit komt omdat als uw lichaam koolhydraten begint af te breken, het vet als brandstof zal blijven gebruiken. Je zult je snel zwak en moe beginnen te voelen, en daarom zou je om de paar uur moeten eten.

Klik hier om meer te lezen: HetKetogeendieet.nl