Tips voor het kopen van een dartbord

dartbord

Tips voor het kopen van een elektronisch dartbord decathlon

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een dartbord is het type bord dat je wilt. Een low-end model is waarschijnlijk meer basic, met een eenvoudige gebogen draad die puntsegmenten verdeelt. Duurdere modellen zullen complexer zijn en een draad hebben die in de borstelharen is ingebed. Dit type montagebeugel maakt het montageproces veel eenvoudiger en u hoeft zich geen zorgen te maken over de hoogte van de middelste schroef of wiebelen.

Een reglementair dartbord bestaat uit twintig genummerde segmenten, elk gescheiden door een ring. Het middensegment wordt de roos genoemd, terwijl de rest van het bord in vier segmenten is verdeeld. Deze segmenten worden gescheiden door een binnenste drievoudige ring en een buitenste dubbele ring. De buitenste ring wordt het dubbele gebied genoemd. Als darten nieuw voor je is, kun je ook proberen de regels voor het plaatsen van het dartbord en de juiste manier om een dart te gooien te leren.

Er zijn twee hoofdtypen dartvluchten: hard en zacht. De eerste zijn moeilijker en hebben een moeilijk punt. De laatste is zachter en heeft een flexibelere punt. Zachte tips daarentegen zijn gemaakt van plastic. Het verschil tussen de twee typen is van invloed op de manier waarop je darts landt. Een harde vlucht zal horizontaal volgen, terwijl een zachte tip iets omhoog zal landen. U moet het type vlucht overwegen voordat u een board koopt.

Meer info over dit artikel: Dartshopleiden.nl