Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint?

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint?

Wat ik moet weten over Microsoft Sharepoint is een belangrijke vraag die veel mensen stellen wanneer ze voor het eerst van plan zijn de software te gaan gebruiken. Sharepoint is een webgebaseerde tool voor samenwerking en informatiebeheer die wordt ondersteund op zowel het Windows-platform als het Mac-platform. Gebruikers van Sharepoint hebben toegang tot en kunnen informatie delen tussen al hun computers en webapplicaties. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van Sharepoint in uw bedrijf, maar er zijn ook enkele nadelen waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u dit programma gaat gebruiken.

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint

Een van de meest populaire functies van Sharepoint is de mogelijkheid om gebruikers toegang te geven tot bestanden, documenten, e-mail en andere webtoepassingen en deze te delen en eraan samen te werken. migreer sharepoint 2013 naar sharepoint online. Deze service is buitengewoon handig voor veel bedrijven, omdat ze gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot informatie van andere webapplicaties en in realtime kunnen samenwerken met andere personen. Dagelijks documenten en ideeën delen met collega's is buitengewoon voordelig en dit is een functie die enorm wordt gemist bij het gebruik van andere programma's zoals MS Office.

Een ander nadeel van Sharepoint is dat het geen volledig uitgeruste helpfunctie heeft. Als een gebruiker bijvoorbeeld een vraag heeft of hulp nodig heeft bij een van de webapplicaties, moet hij de interface van de webapplicatie doorlopen of een medewerker van de klantenservice bellen om hulp te krijgen. Microsoft Sharepoint biedt geweldige online hulpbronnen, zoals chatrooms en veelgestelde vragen, maar deze services kunnen vaak overmatig worden weergegeven en bieden niet het niveau van hulp dat nodig is. Bovendien mist Sharepoint ook een integratie met sociale media en mist het de mogelijkheid om te integreren met sociale netwerksites van derden, zoals Facebook en Twitter. Deze twee functies maken Sharepoint een van de moeilijkere programma's om te leren en te gebruiken.

Een van de meest frustrerende aspecten van het gebruik van Sharepoint is het gebrek aan maatwerk als het gaat om de werking van de verschillende toepassingsfuncties. Aangezien de meeste werknemers niet erg technisch onderlegd zijn, zullen ze niet weten hoe ze de verschillende webapplicaties moeten aanpassen aan hun behoeften. De meeste bedrijven zullen merken dat de standaardinstelling van de meeste Sharepoint-applicaties is ingesteld om automatisch alle documenten toe te voegen en te verwijderen in een poging tijd en arbeid te besparen. Gebruikers die een beetje weten hoe deze applicaties werken, kunnen deze applicaties echter zo configureren dat ze nuttiger zijn voor hen en hun bedrijven.

Een van de nadelen van Sharepoint is dat het doorgaans niet zo aanpasbaar is als andere software zoals Open Office of Mozilla Firefox. Een manier waarop Sharepoint flexibeler kan worden gemaakt, is door verschillende modules toe te voegen die eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd en geconfigureerd. Een van de meest populaire modules is de Microsoft Business Portal, waarmee een bedrijf de interface kan aanpassen met bedrijfsinformatie, werknemersinformatie, links naar sociale netwerken, agenda's, instellingen voor e-mailmeldingen en nog veel meer. Deze veelzijdige module wordt bij veel Sharepoint-applicaties geleverd en kan eenvoudig in de rest van de webapplicaties worden geïntegreerd.

Er zijn verschillende plaatsen waar iemand die iets over Microsoft Sharepoint moet weten, de informatie kan krijgen die hij zoekt. Een van de gemakkelijkste manieren om meer te weten te komen over Sharepoint is door een van de vele online Microsoft-sites te raadplegen met informatie over dit opwindende webplatform. Deze online bronnen zullen ook veel artikelen bevatten die zijn geschreven door Microsoft-experts die erg nuttig zullen zijn voor nieuwe of bestaande Sharepoint-gebruikers. Deze artikelen helpen gebruikers te bepalen wat ze precies moeten weten over Microsoft Sharepoint, zodat ze volledig kunnen profiteren van alles wat dit geweldige webgebaseerde platform te bieden heeft.

Link naar de website: Sharepoint modules